KemenceCzaparFejlec

Kemence és a friss ropogós meleg kenyér...

Kemence és a friss ropogós meleg kenyér... Kemence és a friss ropogós meleg kenyér...

Nekünk magyaroknak már a kemence szó hallatán is a melegség, a frissen sült kenyér illata jut eszünkbe.

Ha azonban szeretné, hogy a kemence nem csak esztétikai célokat szolgáljon az Ön kertjében vagy házában, akkor egyáltalán nem mindegy, hogyan készül el az.

A jó kemence egy felfűtéssel képes egyenletesen megsütni a belé rakott kenyereket úgy, hogy azok egyenletesen sülnek át, ropogós héjjal, foszlós belsővel.

Egy rosszul megépített kemencénél azonban nagy az esélye, hogy megszenesedett héjú, belül mégis sületlen, lapos kenyerek „szülessenek”.

A kenyér mellett a kemence persze használható pizzasütésre vagy olyan hosszabb sütést igénylő ételekhez, mint például a marha vagy vadhúsok. Akármilyen ételről van is szó azonban, az alapot egy jól tervezett és megfelelően épített kemence jelenti.

A kemence építés a kemence nagyságától függően 8-10 napig tart. Az építés megkezdése előtt azonban fontos az Ön igényeinek felmérése, és ennek alapján a megfelelő tervek elkészítése.

Tovább a kategóriában: Miért fontos a jó kemence tervrajz? »

Elérhetőségek

gabor-kemencevel

Czapár Gábor

hivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kerti konyha építés