Kerti fatároló építés Szentendrén

Kerti fatároló építés Szentendrén Kerti fatároló építés Szentendrén

A kerti fatároló esztétikus, nagyban megkönnyíti a fa elhelyezését. A képeken látható kerti fatároló egy szentendrei családi ház tulajdonosa számára készült, és akár 50 mázsa fa is alá pakolható.

Miért fontos a jól pakolható kerti fatároló?

A Napjainkban újra divatba jött a tűzifa. Azt azonban sokan nem tudják, hogy a nagy igény miatt olyan tűzifát szállítanak a tüzépesek, amin előző nap még „fütyült a rigó”. Az ilyen fában sok a víz még, a nedvességtartalma elérheti az 50%-ot is. A nedves fát tüzelni viszont drága, rongálja a környezetet, sőt a kályhát, kandallót is.

Ha ugyanis nedves fával tüzel, akkor ecetsav keletkezik, ami egyrészt szétmarja a kályha, kandalló falát, másrészt elkátrányosítja a kéményt. Ez durván rontja a kályha, kazán, kandalló hatásfokát.

Vigyázat! A ránézésre száraz fa nem száraz, mérje meg egy nedvességmérővel! (Fa nedvességmérő műszer 12000-15000 Ft között kapható).

A megoldás: kerti fatároló!

A fa szárítására ideális egy nagyméretű kerti fatároló, amibe 1,5-2 évre előre lehet tárazni fát száradni.

A munka egyik érdekessége volt, hogy mivel nem akartuk rabolni a megrendelő idejét, a fatároló előtti járda köveit a telephelyünkön raktuk ki, jelöltük be, így a munka helyén már csak helyére kellet rakni.

Ha szeretne saját kertjébe kerti fatárolót, felmérésért, árajánlatért hívjon minket most!

fatároló, kerti fatároló