Kerti pavilon kemencével

Kerti pavilon kemencével Kerti pavilon kemencével

Annak, aki nem vett részt egy kerti pavilon körül megrendezett családi vagy baráti főzőcskézésen, az egy meghatározó élményt hagyott ki az életéből.
A kertben zöldellő fű, bokrok és fák visszavisznek minket eredeti természetes környezetünkbe. Élvezhetjük a szelet az arcunkon, a nap sütését. A kerti pavilon a kemence természetes fűtési módszerével „szelídített” formájában kínálja a szabad tűz főzési és sütési lehetőségeit. Kicsit átélhetjük őseink életformáját, úgy, hogy közben nem kell lemondani a kényelemről sem.

Ebben a környezetben nem csak az étel kap különleges fűszert a kemence enyhén füstös légkörében, de lelkünk is táplálékra lel. A kerti pavilon védelmező teteje alá gyűlve „bent is vagyunk, kint is vagyunk”, és ha elkészült az étel, akkor „nagyon boldogok is vagyunk”.

Főzés kerti pavilon alatt

Egy kerti pavilon árnyékában nem csak az étkezés, de már a főzés is élmény. De mégis minek alapján alakítsa ki az Önnek leginkább megfelelő kerti pavilont a családi összejövetelekhez?

Az első és legfontosabb szempont a kerti pavilon építéséhez az, hogy a kemence és az étel feldolgozását szolgáló felületek (asztalok) fedettek legyenek.

Egy kerti kemence fedéséhez a legjobb első osztályú asztalos minőségű  faanyagból készítjük a kerti pavilont. A tetők fedésénél általában zsindelyt használunk, amelynek színe igazítható a kert vagy a ház uralkodó színeihez.

A nyitott, lábakon álló kerti pavilon általában pontalapra készül, az oszlopok rögzítését horganyzott acél talpakkal a betontuskókhoz csavarozzuk.

A kerti pavilon faanyagát jó minőségű kültéri lazúrral a kívánt színre tudjuk átkenni.

A pavilon alapanyagainak levágása, csapolása, gyalulása, csiszolása, gomba és rovarölés majd festést főként a műhelyünkben zajlik, az ön kertjébe már méretre vágott, festett anyaggal érkezünk. Így akár egy nap alatt készre szereljük a megrendelt kerti pavilont.

A kerti pavilon építésének törvényi szabályozása

A 2008-as építésügyi szabályok alapján a kerti pavilon (mint nyitott épület. építése nem engedélyköteles.

Tovább a kategóriában: Kerti fatároló építés Szentendrén »