Leírás
Ha Czapár kemencét rendel, nem kell ösztöneire vagy a véletlenre bíznia, hogy elég forró-e a kemence a kenyér vagy más kedvenc étele megsütéséhez. A kemence ajtajában helyezhető 550 C fokig mérő hőmérővel bármikor ellenőrizhető, hogy a kemence elég meleg-e a sütéshez.
FIGYELEM! A hőmérőt nem szabad használni a kemence felfűtése közben!
Ilyenkor a tűztérben akár 1000 C fokos hőmérséklet is lehet, és a hőmérő tönkremegy!
A helyes megoldás az, ha a hőmérőt akkor helyezi be a kemence ajtajába, mikor a tűztérben a tűz leégett. A sütést 300 C alatti hőmérsékleten érdemes elkezdeni, bár készítettünk már sülteket 375 C fokos tűztérbe helyezve is.
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljunk néhány szempontot, hogy a hőmérő minél hosszabb távon szolgálatára lehessen
– nyílt láng ne érje a kemence hőmérő egyetlen részét sem
– a mérőeszközt csak a tűz leégése után helyezze a kemencében kialakított mérőhelyre
– a hőmérő fejrészét tilos a kemencébe helyezni,
– a téli időszakban a hőmérőt ne hagyja kültéren, tartsa száraz helyen
Ahogy azt megrendelőink megszokhatták, a kemence hőmérő is tartogat egy kis különleges meglepetést: minden általunk épített kemencébe saját logóval ellátott hőmérő kerül!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.