Leírás
Ha Ön komolyan foglalkozik füstöléssel, főleg hideg füstöléssel, tudja, hogy nem egyszerű feladat biztosítani a fűrészpor egyenletes égését.
A jó minőségű keményfa fűrészpor alapkövetelmény a füstöléshez. A fűrészpor égését elég bonyolult úgy biztosítani, hogy az
1. Ne égjen le túl hamar
2. Ne is aludjon ki a füstölendő termék alatt.
A megoldást a profi fűrészpor tartó jelenti, amelyet hosszú kísérletezéssel, saját tapasztalatom alapján alakítottam ki.
A hideg füstöléshez 5-25C közötti hőmérséklet kell. A fűrészpor tartó labirintus biztosítja a megfelelő hőmérsékletű egyenletes égést, így biztosított a hideg füstölés!
Önnek nincs más feladata, mint jó alaposan megtömni a fűrészpor tartót a füstöléshez szánt fűrészporral, és begyújtani.
A hideg füst kosár mérete (szél. x mély x mag.): 30cm x 30cm x 10cm
A fűrészpor tartó teljes füstölési ideje 10 órától akár 30 óra is lehet (fűrészpor nedvességétől függően).
Hőmérséklet nem emelkedhet 25C-nál feljebb (külső hőmérséklettől függően).
Ennél a hőmérsékletnél nyers marad az étel, így tatosítjuk, ízesítjük az ételeket.
Így készülhetnek, szalámik, sajtok, szárazkolbászok, egyes nyers húsok, sonkafélék, halak, szalonnák. Sajtok is, stb.
{gallery}fureszpor-tarto{/gallery}
Értékelések
Még nincsenek értékelések.