Leírás
Egy jól megépített kerti füstölő garantálja a legjobb minőségű füstölt ételeket. Van azonban amikor az épített füstölő megvalósítása nem lehetséges, vagy nem ez a legjobb megoldás. Ekkor érdemes számításba venni egy profi mobil füstölő beszerzését.Miért előnyös a mobil füstölő?
A mobil füstölő (ahogy nevében is benne van) legnagyobb előnye a mobilitás. Tény, hogy a teljes szerkezet magassága közel három méter, és hogy súlya 300 kilogramm, de egy targoncával könnyedén mozgatható a kerten belül, vagy költözésnél egyik házból a másikba. A mobil füstölő két részbe szedhető: a hidegfüst tűztér és füstölőkamra szétszerelhető, így egy kisteherautóval jól szállítható.A mobil füstölő semmiben nem marad el egy profi épített változattól!
A Czapár féle mobil füstölőt úgy terveztük meg, hogy mindazok a funkciók megtalálhatók benne, amely épített kerti füstölőinket is oly népszerűvé teszik:1. Kihúzható sín
A mobil füstölő kihúzható sínnel készül! A füstölőbe helyezett élelmiszerek állapotát így bármikor könnyűszerrel ellenőrizheti.2. Fűrészpor tartó füstöléshez
A fűrészpor tartó a hideg füstölés eredményét garantálja. A fűrészpor tartó labirintus biztosítja a megfelelő hőmérsékletű egyenletes égést, így biztosított a hideg füstölés! Önnek nincs más feladata, mint jó alaposan megtömni a fűrészpor tartót a füstölésre szánt fűrészporral, és begyújtani. Használatát 3-25°C közötti külső hőmérsékleti tartományban javasoljuk. A használat során a füstölőszekrény/kamra belső hőmérsékletét a hideg füst kosár néhány fokkal megemelheti, de a füstölés hőmérsékletét alapvetően a külső hőmérséklet határozza meg.A mobil füstölő két részből áll:
1. Tűztér
A kerti füstölő alsó részében egy tűztér helyezkedik el, kiépített füstjáratokkal , amelyben a füst keltéséhez szükséges tüzet lehet megrakni. A tűztérben található a fűrészpor tartó. A megfelelő hőmérsékletet a tűztér ajtaján lévő huzatszabályozóval lehet beállítani.2. Füstölő rész
A felső részbe kerül a füstölni való élelmiszer. A füstölő alsó és felső részét füstjáratok kötik össze, amelyen a füst, a tűztérből járatokon keresztül, a füstölni való élelmiszerekre kerül. A felső részből a füst egy rövid kéményen keresztül távozik a füstölőből.Figyelem!
A mobil füstölő alapja egy beton lap, amely a tűztér része. Ezért elhelyezésénél sima talajon elegendő egy kátránypapírt (adjuk hozzá, a vízszigetelés miatt) alá tenni, hogy a talaj nedvességet ne szívja fel. A füstölő felső része fából készül, ezért meleg füstölésre nem alkalmas! (Csak hideg füstölésre, a termékhez járó füstkosár használatával!) A füstöléshez teljesen száraz keményfa fűrészport használjunk, fenyő- és nyárfélék kivételével az összes fafajta forgácsa vagy fűrészpora használható. Füstölésnél vigyázni kell arra, hogy a füstölőanyag lángra ne kapjon. A forró füst kiolvasztja a zsírt, üregek keletkeznek, ahol avasodás, penészesedés, romlás léphet fel.* Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfeleloen irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.