Nekünk magyaroknak már a kemence szó hallatán is a melegség, a frissen sült kenyér illata jut eszünkbe.
Ha azonban szeretné, hogy a kemence nem csak esztétikai célokat szolgáljon az Ön kertjében vagy házában, akkor egyáltalán nem mindegy, hogyan készül el az.
A jó kemence egy felfűtéssel képes egyenletesen megsütni a belé rakott kenyereket úgy, hogy azok egyenletesen sülnek át, ropogós héjjal, foszlós belsővel.
Egy rosszul megépített kemencénél azonban nagy az esélye, hogy megszenesedett héjú, belül mégis sületlen, lapos kenyerek „szülessenek”.
A kenyér mellett a kemence persze használható pizzasütésre vagy olyan hosszabb sütést igénylő ételekhez, mint például a marha vagy vadhúsok. Akármilyen ételről van is szó azonban, az alapot egy jól tervezett és megfelelően épített kemence jelenti.
A kemence építés a kemence nagyságától függően 8-10 napig tart. Az építés megkezdése előtt azonban fontos az Ön igényeinek felmérése, és ennek alapján a megfelelő tervek elkészítése.