KemenceCzaparFejlec

A füstölés célja az ételek ízesítése és tartósítása. A kerti füstölő arra alkalmas, hogy a különböző élelmiszereket benne fellógatva lehessen füstölni. Különféle húsok, kolbászok, szalámik, halak, szárnyasok, sajtok ízesíthetők és tartósíthatók egy jól megépített kerti füstölő belsejében.

Ezt a füstölőt, mint korábban már sok más termékünket Szentendrén egy gyönyörű rendezett kertbe építettük. Feltétlenül oda kellet figyelnünk – szokás szerint – a kert szépségének megóvására!

Speciális kerti füstölőinknek úgy látszik egyre inkább híre megy a környéken. Most éppen Leányfalun kértek tőlünk egy ilyen modellt. A specialitás abból áll, hogy ez a füstölő kihúzható sínnel készült! A füstölőbe helyezett élelmiszerek állapotának ellenőrzése a füst miatt nehézkes lehet! De nem ezzel a találmányunkkal, amellyel bármikor ellenőrizheti, hogyan áll a kolbász, sonka!

Nagy sikere van kihúzható sínes ételtartóval készülő kerti füstölőinknek. Egyre több megrendelő kéri ezt a praktikus változatot.

Ezt a füstölőt most egy Érdi keres házba rendelték. Érdekessége, hogy a tulajdonos rögtön egy tároló faházat is kért hozzá, ahol a füstölt készterméket a télen kényelmesen tudja tárolni.

Ezt a füstölőt egy olyan ügyfél rendelte meg, aki korábban már kemencét is rendelt a kertjébe. Hiába, ha valakit a kerti sütés-főzés füstje megcsap, nincs megállás!

Egy jól megépített kerti füstölő garantálja a legjobb minőségű füstölt ételeket. Van azonban amikor az épített füstölő megvalósítása nem lehetséges, vagy nem ez a legjobb megoldás. Ekkor érdemes számításba venni egy profi mobil füstölő beszerzését.

Miért előnyös a mobil füstölő?

A mobil füstölő (ahogy nevében is benne van) legnagyobb előnye a mobilitás. Tény, hogy a teljes szerkezet magassága közel három méter, és hogy súlya csaknem 200 kilogramm, de ha elegendő markos legény áll rendelkezésre (vagy egy targonca), könnyedén mozgatható a kerten belül, vagy költözésnél egyik házból a másikba.

A mobil füstölő két részbe szedhető: a forgács tároló és füstölőkamra szétszerelhető, így egy kisteherautóval jól szállítható.

A mobil füstölő semmiben nem marad el egy profi épített változattól!

A Czapár féle mobil füstölőt úgy terveztük meg, hogy mindazok a funkciók megtalálhatók benne, amely épített kerti füstölőinket is oly népszerűvé teszik:

mobil fustolo 12

1. Kihúzható sín

A mobil füstölő kihúzható sínnel készül! A füstölőbe helyezett élelmiszerek állapotát így bármikor könnyűszerrel ellenőrizheti.

2. Hőmérő

Az ajtóba helyezett hőmérő segítségével ellenőrizheti, hogy a hideg füstölés esetén a hőmérséklet ne legyen túl magas.

mobil fustolo 10

3. Fűrészpor tartó füstöléshez

A fűrészpor tartó a hideg füstölés eredményét garantálja. A fűrészpor tartó labirintus biztosítja a megfelelő hőmérsékletű egyenletes égést, így biztosított a hideg füstölés! Önnek nincs más feladata, mint jó alaposan megtömni a fűrészpor tartót a füstölésre szánt fűrészporral, és begyújtani.

Használatát 3-25°C közötti külső hőmérsékleti tartományban javasoljuk. A használat során a füstölőszekrény/kamra belső hőmérsékletét a hideg füst kosár néhány fokkal megemelheti, de a füstölés hőmérsékletét alapvetően a külső hőmérséklet határozza meg.

A mobil füstölő két részből áll:

1. Tűztér

A kerti füstölő alsó részében egy tűztér helyezkedik el, kiépített füstjáratokkal , amelyben a füst keltéséhez szükséges tüzet lehet megrakni. A tűztérben található a fűrészpor tartó. A megfelelő hőmérsékletet a tűztér ajtaján lévő huzatszabályozóval lehet beállítani.

2. Füstölő rész

A felső részbe kerül a füstölni való élelmiszer. A füstölő alsó és felső részét füstjáratok kötik össze, amelyen a füst, a tűztérből járatokon keresztül, a füstölni való élelmiszerekre kerül. A felső részből a füst egy rövid kéményen keresztül távozik a füstölőből.

Figyelem!

A mobil füstölő elhelyezésénél (súlya miatt) a lábak alá mindenképpen megfelelő beton lapot vagy lépéskövet érdemes helyezni!

A füstöléshez teljesen száraz keményfa fűrészport használjunk, fenyő- és nyárfélék kivételével az összes fafajta forgácsa vagy fűrészpora használható. Füstölésnél vigyázni kell arra, hogy a füstölőanyag lángra ne kapjon. A forró füst kiolvasztja a zsírt, üregek keletkeznek, ahol avasodás, penészesedés, romlás léphet fel.

A mobil füstölő ára: 349.000 Ft

Házhozszállítás Budapest 50 km-es körzetében: 25.000 Ft

50 km-es körzeten kívül egyedi ajánlatot adunk!

A szállításhoz rakodó szükséges!

Ha szeretné megrendelni a mobil füstölőt, kérjük adja meg az alábbi adatokat:

 

Mobil füstölő megrendelés
Név(*)
Kérjük pontosan adja meg a nevét...
E-mail cím(*)
Kérjük pontosan adja meg az e-mail címét...
Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát...
Darabszám(*)
Kérjük adja meg, hány darabor kér...
Szállítási adatok:
Irányítószám(*)
Kérem adja meg az irányítószámot...
Helyiség (város, falu neve)(*)
Kérjük adja meg, melyik városba, községbe szállítsuk...
Utca, házszám:(*)
Kérjük adja meg az utcát és a házszámot...
Spam ellenőrzés
Érvénytelen adat

Leányfalun ez a kerti füstölő arra a célra készült, hogy hatékonyan, nagy mennyiségű élelmiszert lehessen benne fellógatva füstölni. Megépítése óta több menetben bizonyította használhatóságát!

Ha Ön komolyan foglalkozik füstöléssel, főleg hideg füstöléssel, tudja, hogy nem egyszerű feladat biztosítani a fűrészpor egyenletes égését.

A jó minőségű keményfa fűrészpor alapkövetelmény a füstöléshez. A fűrészpor égését elég bonyolult úgy biztosítani, hogy az

1. Ne égjen le túl hamar

2. Ne is aludjon ki a füstölendő termék alatt.

Elérhetőségek

gabor-kemencevel

Czapár Gábor

hivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kerti konyha építés