Egy kemence nem elsősorban a mesebeli gonosz boszorkánytól való megszabadulásra készül. Fontosabb a finom ételek elkészítése, gyümölcsök aszalására.
A 21. század sok technikai újítást hozott, a lehetőségek száma gombamód megszaporodott. A régi bevált módszerek azonban kiállták már az idő próbáját. A fuga nélkül, jól megépített dongás kemencét belülről nem tapasztjuk ki, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy használat, sütés, főzés, felfűtés közben lepereghet, leéghet a dongáról a vékony simítás, tapasztás, és belepotyoghat az ételekbe.
A dongás kemence felfűtése jól kiszárított nagy hőértékű keményfával történik, ami lehet tölgy, akác, gyertyán, bükk, stb.
Ha kertjébe egy tökéletes dongás kemencét szeretne, szaletlival, kézműves alkotással, hívjon bizalommal most:
Mobílról kattintva azonnal hívható!